Covid-19-test nauwkeurig en betrouwbaar

Is de Covid-19-test nauwkeurig en betrouwbaar?

Je moet weten dat de covid-19-test niet alleen in de zorginstelling wordt gedaan. Je kunt thuis een zelftest doen. Je kunt zelf testen of je al dan niet besmet bent met het coronavirus. Deze zelftest kun je doen voordat je naar je werk of school gaat. Dus voordat je je handtas dames meeneemt naar je werkplek, kun je beter thuis een zelftest doen. Dit type test werkt goed, zelfs als je gevaccineerd bent. Bovendien is de test ook nauwkeurig, zelfs als je al bent geïnfecteerd. Je kunt de testkits kopen in de supermarkt of apotheek.

Wanneer gebruik je een zelftest voor het coronavirus?

Er zijn enkele situaties die je dwingen om jezelf te laten testen. Je hoeft je weekendtas niet mee te nemen en naar het gezondheidscentrum te gaan. Dit komt omdat je de test thuis kunt doen. Dus, wanneer is een zelftest vereist? Ten eerste, als je Covid-19-symptomen hebt, moet je jezelf snel testen. Vervolgens is een test nodig als je net in contact bent geweest met mensen die positief zijn. Vervolgens is zelftesten ook verplicht wanneer je terugkeert uit andere landen met een geel reisadvies. Zelftesten wordt ook aanbevolen voor mensen die werken in onderwijsinstellingen, studenten en leerlingen van de basisschool.

Wanneer moet je geen zelftest gebruiken?

Als je aan een ernstige ziekte lijdt, is de zelftest niet voldoende. Als je risico loopt, moet je je laten testen door de GGD. Daarnaast moet je de covid-19 zelftest niet gebruiken als je in quarantaine zit. Je kunt de zelf quarantaine niet beëindigen voordat je bent getest door de GGD. Deze test wordt meestal gedaan op de 5e dag van quarantaine. Daarnaast is een coronavirus-zelftest onvoldoende om een ​​toegangspas te krijgen. Ook is de zelftest niet betrouwbaar om een ​​certificaat te halen om naar het buitenland te reizen. Wil je je laten testen in het gezondheidscentrum, vergeet dan niet je kapten and son rugzak mee te nemen.

Hoe gebruik je een zelftest voor het coronavirus?

Houd er rekening mee dat de zelftest mogelijk minder betrouwbaar is dan de PCR- of snelle antigeentest die in het gezondheidscentrum wordt gedaan. Voordat je jezelf gaat testen, moet je de instructies op het etiket lezen. Op deze manier weet je hoe je de testkit op de juiste manier moet gebruiken. Wat moet je dan doen als uit de uitslag van een zelftest blijkt dat je positief bent? In dit geval moet je jezelf in quarantaine plaatsen en contact met mensen in je huis vermijden. Vervolgens kun je een afspraak maken voor een test bij de GGD.

Waar moet je op letten als je een zelftest doet?

Als je een betrouwbaar en nauwkeurig resultaat van een zelftest wilt krijgen, moet je ervoor zorgen dat de testkits in goede staat verkeren. De testkit moet worden beschermd tegen direct zonlicht. Ook moet je kijken of de testkit niet is verlopen. Zorg er vervolgens voor dat je de instructies voor het juiste gebruik van de testkit leest en volgt. Elk merk kan verschillende soorten testkits aanbieden. De methode voor het gebruik van de testkit kan ook verschillen. Je moet dus het etiket van de test zorgvuldig lezen.

Scroll naar top